Steve Simoff Tukang Cuci Berjalan Kaki 56 Kilometer ke Tempat Kerja - AsRaFF RuSLaN

Steve Simoff Tukang Cuci Berjalan Kaki 56 Kilometer ke Tempat Kerja

Steve Simoff Tukang Cuci Berjalan Kaki 56 Kilometer ke Tempat Kerja

Pengorbanan dilakukan oleh seorang tukang cuci yang bernama Steve Simoff yang berumur 61 tahun. Beliau berjalan kaki sepanjang 56 kilometer dari rumah di Bandar Davis untuk pergi ke tempat kerja di Lakeside Casino di Osceola setiap hari.

Beliau menyatakan bahawa walaupun jarak tersebut sangat jauh tetapi perlu dilakukan untuk menanggung isteri yang bernama Renee yang mempunyai strok dan sakit jantung. Mereka juga mempunyai seorang cucu yang bernama Steven III.

Tambahan pula, kerja ini mesti dilakukan untuk menyara keluarga dengan pendapatan sebanyak RM 32.81 untuk setiap jam bekerja.

Steve Simoff terpaksa tinggal jauh bersama keluarga kerana tidak mampu untuk menyewa di kawasan berhampiran tempat kerja dengan harga sewa yang lebih mahal. 

Beliau berjalan kaki dalam semua keadaan cuaca termasuklah keadaan salji dengan masa purata perjalanan adalah 4 jam sehari. Beliau akan keluar lebih kurang pukul 3.30 petang untuk mula bekerja pada pukul 11 malam dan beliau akan menukar kasut yang baru bagi setiap dua bulan.
0 Komentar untuk "Steve Simoff Tukang Cuci Berjalan Kaki 56 Kilometer ke Tempat Kerja"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top