Harimau Muda vs Filipina 7-0 Kelayakan Piala AFC - AsRaFF RuSLaN

Harimau Muda vs Filipina 7-0 Kelayakan Piala AFC


Harimau Muda vs Filipina 7-0 Kelayakan Piala AFC

Skuad negara membelasah Filipina 7-0 pada perlawanan kedua Kumpulan G Kelayakan Piala AFC di Stadium Aung San, Yangon, Myanmar semalam yang sekali gus menebus kehampaan tewas 2-3 kepada Korea Selatan pada perlawanan pembukaan, Sabtu lalu.

Skuad Bawah 22 tahun bimbingan Ong Kim Swee garang sebaik sahaja perlawanan dimulakan apabila tidak menunggu lama untuk meledakkan gol sulung menerusi penyerang Sabah, Md. Rozaimi Abd. Rahman pada minit kedua.

Rentak cemerlang pasukan muda negara berterusan apabila menggandakan asakan dan memperoleh gol kedua menerusi pemain pertahanan, Mohamad Fandi Othman pada minit ke-32.

Selang tiga minit, Rozaimi meletakkan Malaysia pada kedudukan yang cukup selesa apabila menyumbat gol ketiga, sebelum Wan Zaharulnizam Wan Zakaria menjaringkan gol keempat lima minit sebelum wisel penamat babak pertama dibunyikan.

Selepas rehat, pemburuan gol skuad Harimau Muda diteruskan dan gol kelima menjelma apabila Malaysia dihadiahkan sepakan penalti oleh pengadil dari Kyrgyzstan, Faizullin Timur.

Rozaimi yang mengambil tanggungjawab itu, melengkapkan hatrik apabila menewaskan penjaga gol Filipina, Albao Anthony Clores pada minit ke-69 yang sekali gus melebarkan kedudukan kepada 5-0.

Derita Filipina tidak terhenti setakat itu, apabila Rozaimi buat kali keempat merobek gawang pasukan lawan pada minit ke-74 dan Malaysia melengkapkan kemenangan 7 gol tanpa balas melalui pemain gantian D. Saarvindran yang diledakkan pada masa kecederaan (minit ke-91).

Sumber : Utusan
Tag : Soccer
0 Komentar untuk "Harimau Muda vs Filipina 7-0 Kelayakan Piala AFC"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top